Γενικά το να κολλήσει κάτι πάνω σε κάτι άλλο δεν αποτελεί κάποια πολύπλοκη διαδικασία και ένας αρχάριος μπορεί άνετα να το καταφέρει τηρώντας κάποιους απλούς αλλά συνήθως απαξιωμένους κανόνες. Κάποιοι δεν μπορούν να κολλήσουν χαρτί με χαρτί πόσο μάλλον ξύλινο πάτωμα.

Όσο απλό λοιπόν και να ακούγεται , το να κολλήσει κάποιος σωστά ξύλινο πάτωμα σε τσιμεντοκονία ας πούμε , είναι κάτι απλό για κάποιον που γνωρίζει και τηρεί απλά  τις προδιαγραφές. Προδιαγραφές που δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα αργότερα όπως το ξεκόλλημα του ξύλου απο κάτω και που πρέπει ο πατωματζής να τις γνωρίζει απόλυτα .

Πρόσφατα κολλήσαμε ξύλινο πάτωμα σε χώρο με ενδοδαπέδια θέρμανση. Η διαδικασία της επικόλλησης του ξύλινου δαπέδου χωρίζεται σε δυο φάσεις . Στη πρώτη φάση περνιέται το αστάρι τσιμεντοκονίας (primer) το οποίο είναι πολύ σημαντικό γιατί δημιουργεί μια διεισδυτική κρούστα....



"πέρασμα" τσιμεντοκονίας με ειδικό αστάρι

"πέρασμα" τσιμεντοκονίας με ειδικό αστάρι

Απο τη φάση της επικόλλησης ξύλινου δαπέδου



... και η δεύτερη φάση που έχει να κάνει με τη τοποθέτηση του ξύλινου δαπέδου και των σοβατεπιών με χρήση κόλλας. Η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε ήταν μασίφ 22mm δρύινη.

Η κόλλα που χρησιμοποιείται είναι πάντα κατα περίπτωση και πρέπει η επιλογή της να γίνει συνειδητά και όχι σαν γνώμονα το κέρδος.

Ένας ευχαριστημένος πελάτης χωρίς προβλήματα δημιουργεί δεκάδες μελλοντικούς υποψήφιους πελάτες και εμείς ποντάρουμε πολλά σε αυτή τη λογική. 

Απο τη φάση της επικόλλησης ξύλινου δαπέδου