Γιατί πρέπει να επιλέξω ξανά τοποθέτηση ξύλινου πατώματος ;

Πρόσφατα αναλάβαμε να τοποθετήσουμε ξύλινο πάτωμα σε διαμέρισμα που χρησιμοποιούταν για ενοικίαση εδώ και 35 χρόνια.

Τοποθέτηση ξύλινου δαπέδουΤο αφρικανικό ξύλινο πάτωμα που υπήρχε πριν, είχε συντηρηθεί στο παρελθόν 3 φορές. Λόγω κυρίως  του μικρού του πάχους (18 χιλ) πλέον δεν έπαιρνε άλλο συντήρηση και ο πελάτης, χωρίς δεύτερη σκέψη, αποφάσισε την αντικατάσταση του με νέο μασίφ ξύλινο πάτωμα.

Πλεονεκτήματα μασίφ ξύλινων δαπέδων


Η κομψή και ζεστή τους εμφάνιση, η αντοχή τους στη σκληρή χρήση, η μεγάλη τους ποικιλία σε χρώματα και είδη ξύλου, η θερμομονωτική τους ιδιότητα (αξιοσημείωτη μείωση στη κατανάλωση πετρελαίου για θέρμανση) , το ότι ταιριάζουν με όλα τα στυλ επίπλωσης και είναι για όλα τα γούστα,  η ευκολία στη καθαριότητα τους καθώς και η σχετικά προσιτή συντήρηση τους είναι λίγα απο τα πλεονεκτήματα που έχουν τα ξύλινα πατώματα.


Έτσι λοιπόν επιλέχτηκε να τοποθετηθεί μασίφ δρύινο ξύλινο πάτωμα, με ίσια, παράλληλα και πυκνά νερά. Η διαλογή αυτή λέγεται ισόβενη.

Το ξύλινο πάτωμα κατα τη διαδικασία της τοποθέτησης


Δρυς ισόβενη

Τοποθετημένο ξύλινο πάτωμα χωρίς τρίψιμο και γυάλισμα


Author Image

Νίκος Τσότσος
Επικοινωνήστε μαζί μου για οτιδήποτε αφορά τη τοποθέτηση του νέου σας ξύλινου δαπέδου ή την επισκευή και τη συντήρηση του παλιού. Αν ακόμα σκέφτεστε και την επενδυση της σκάλας σας με ξύλο, τότε είμαστε οι άνθρωποι σας...."

Pages