Το ξύλινο πάτωμα το βρίσκει κανείς στα περισσότερα σπίτια. Είτε μόνο στα υπνοδωμάτια είτε και στο καθιστικό ή τη τραπεζαρία, ακόμα και στη κουζίνα.

Το ξύλινο πάτωμα είναι το ποιο γερό και ευκολοσυντήρητο δάπεδο που υπάρχει. 

Την εμφάνιση και την αντοχή του στο χρόνο τη καθορίζει το βερνίκι που θα προστατεύσει το ξύλινο πάτωμα απο την υγρασία και το λέρωμα.

Με 2 χέρια βερνίκι το ξύλινο πάτωμα θα αντέξει τουλάχιστον 30 χρόνια φυσιολογικής χρήσης. Παραπάνω χέρια είναι περιττά!!

Για το γυάλισμα του ξύλινου πατώματος σας μπορείτε να προμηθευτείτε απο το εμπόριο ειδικά καθαριστικά τα οποία μαζί με το  σφουγγάρισμα θα καλύψουν τυχόν μικρογρατζουνιές και σίγουρα θα γυαλίσουν το ξύλινο πάτωμα σας.

Μπορω ομως να γυαλίσω μονος το ξυλινο πατωμα μου;

Μπορεί κάποιος να γυαλίσει βέβαια τα πατώματα του και μόνος του αλλά πρέπει να διαθέτει σύγχρονα και καλορυθμισμένα μηχανήματα με την απαιτουμένη εμπειρία να τα χρησιμοποιήσει, ευχέρεια στη χρήση χημικών και μέτρα προστασίας από αυτά , να έχει γερά γόνατα , μέση και πνευμόνια! Είναι μια εργασία που απαιτεί εμπειρία , μέθοδο , γνώση αλλά και αντοχή. Η διαδικασία είναι άκρως ανθυγιεινή .

Αν νομιζεται πως δεν θα τα καταφερετε στο να γυαλίσετε τα ξύλινα πατώματα σας, τότε πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον πατωματζή , με δείγματα γραφής και χρόνια εμπειρίας, να αναλάβει να συντηρήσει τα ξύλινα πατώματα σας σωστά.

Το συνεργείο μας μπορεί να αναλάβει τη συντήρηση οποιουδήποτε ξύλινου πατώματος και να κάνει καινούργιο οποιοδήποτε ξύλινο πάτωμα ανεξαρτήτως φθοράς βρίσκεται .

Το παρακάτω δρύινο πάτωμα συντηρήθηκε με οικολογικό βερνίκι ματ 

Πως να γυαλίσω το ξύλινο πάτωμα μου;

Πως να γυαλίσω το ξύλινο πάτωμα μου;

Πως να γυαλίσω το ξύλινο πάτωμα μου;

Πως να γυαλίσω το ξύλινο πάτωμα μου;