Το ξύλινο πάτωμα με τη πάροδο του χρόνου και τη χρήση παρουσιάζει φθορά. Γρατσουνιές , θολά μέρη του ξύλινου πατώματος και ανεξίτηλες μαυρίλες είναι σημάδια ενός φθαρμένου ξύλινου πατώματος. Σημάδια που χρήζουν επισκευής αν θέλουμε να διατηρήσουμε τα ξύλινα πατώματα μας καινούργια πάντα.

Ένα φθαρμένο ξύλινο πάτωμα, ως αναφορά την επιφάνεια του, μπορούμε να το επισκευάσουμε με συντήρηση του ξύλινου πατώματος.

Συντήρηση σε φθαρμένο ξύλινο πάτωμα

Ένα φθαρμένο ξύλινο πάτωμα, σε αντίθεση με άλλων ειδών δάπεδα, μπορεί να επισκευαστεί με τρίψιμο και γυάλισμα απο πατωματζή. Ο πατωματζής που θα το αναλάβει,  πρέπει να ξέρει πραγματικά τι κάνει ώστε να επαναφέρει το φθαρμένο ξύλινο πάτωμα σας και να το ξανακάνει καινούργιο.
Μην εμπιστευτείτε τη τύχη του φθαρμένου ξύλινου πατώματος σας σε πολλά υποσχόμενους πολυτεχνίτες  μπογιατζήδες, στεγάδες, υδραυλικούς, σοβατζήδες και άλλων ειδών τεχνίτες που υπόσχονται να κάνουν το φθαρμένο ξύλινο πάτωμα σας καινούργιο. Δεν θα το κάνουν...δεν ξέρουν...

Διαδικασία συντήρησης σε φθαρμένο ξύλινο πάτωμα 

  • τρίψιμο του ξύλινου πατώματος με παρκετομηχανή τελευταίας τεχνολογίας χωρίς σκόνη
  • στοκάρισμα με ειδική άοσμη μη τοξική ρητίνη του ξύλινου πατώματος για σφράγισμα των αρμών
  • τρίψιμο των σοβατεπιών με λειαντήρα
  • εφαρμογή 2 χεριών άοσμο μη τοξικό  και ταχυστέγνωτο οικολογικό βερνίκι διαρκείας.
Τρίψιμο ξύλινου πατώματος Νίκος Τσότσος
Στα πρώτα μου βήματα...

Λόγω της χρήσης οικολογικών βερνικιών ο χρόνος στεγνώματος μεταξύ των χεριών έχει μειωθεί σημαντικά. Πλέον η συντήρηση τελειώνει 1 μέρα λιγότερο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί μειώνεται ο χρόνος τως εργασιών και αντίστοιχα το κόστος των εργασιών. Παράλληλα τα οικολογικά βερνίκια προσφέρουν μια άριστη προστασία στο συντηρημένο ξύλινο πάτωμα σας αντίστοιχο των βερνικιών παλιάς τεχνολογίας.

Σημαντικό :

Τα άοσμα μη τοξικά οικολογικά βερνίκια αποτελούν τέλεια λύση σε κατοικημένος χώρους μη μολύνοντας τοξικά τον αέρα. Αναπνέουν και δεν ξεφλουδίζουν πότε. Λόγω της UV προστασίας που προσφέρουν διατηρούν το χρώμα στα ξύλινα πατώματα σας ίδιο και αναλλοίωτο χωρίς να σκούρυνει καθόλου.