Θα έχετε ακούσει σίγουρα ότι το ξύλο είναι ζωντανό υλικό. Αυτό σημαίνει πως το ξύλο στο σπίτι σας σε μορφή ξύλινου πατώματος είναι επιρρεπές στην αλλαγή της θερμοκρασίας και της υγρασίας του περιβάλλοντος. Έτσι το χειμώνα ανεπαίσθητα διαστέλλεται και το καλοκαίρι συστέλλεται αντίστοιχα.

Απο η συμπεριφορά αυτή του ξύλου προκύπτουν συνήθως και ελαφριά τρεξίματα τα οποία εξαφανίζονται σύντομα και τριχοειδή ανοίγματα(αρμοί) μεταξύ των παρκέτων του ξύλινου πατώματος.

Όλη αυτή η παραπάνω διαδικασία συστολής διαστολής συν ότι το βερνίκι που προστατεύει το ξύλο απο την υγρασία δεν διαρκεί για πάντα, κάνει την ανάγκη για τη συντήρηση του ξύλινου πατώματος μας επιτακτική.

Έτσι ο πατωματζής θα αναλάβει τη συντήρηση, θα κάνει το τρίψιμο του ξύλινου πατώματος με ειδική παρκετομηχανη για την εξομάλυνση της επιφάνειας , θα στοκάρει τους αρμούς που έχουν ανοίξει με ειδική ρητίνη, θα τρίψει και θα καθαρίσει τα σοβατεπιά και θα λουστραρει με βερνίκι την ξύλινη επιφάνεια για τη προστασία του.

Το συνεργείο μας διαθέτει για τη συντήρηση των ξύλινων πατωμάτων, τη πλέον πιο σύγχρονη παρκετομηχανη που υπάρχει για το τέλειο τρίψιμο των πατωμάτων σας χωρίς ίχνος σκόνης  και χρησιμοποιεί οικολογικά μη τοξικά βερνίκια υψηλών προδιαγραφών για τη προστασία των ξύλινων δαπέδων  σας 

Στα δρύινα ξύλινα πατώματα απο κάτω χρησιμοποιήθηκε οικολογικό βερνίκι ματ

Δρύινο ξύλινο πάτωμα ψαροκόκαλο με ματ βερνίκι

Δρύινο ξύλινο πάτωμα λουρίδα με ματ βερνίκι

Δρύινο ξύλινο πάτωμα ψαροκόκαλο με ματ βερνίκι

Δρύινο ξύλινο πάτωμα ψαροκόκαλο με ματ βερνίκι