Περιοδικά η συντήρηση είναι απαραίτητη και αναγκαία για τη διατήρηση σε καλή κατάσταση τα ξύλινα πατώματα σας.

Τα ξύλινα δάπεδα, λόγω και ανάλογα της χρήσης που γίνεται, καταπονιούνται ιδιαίτερα.
Ξύλινο πάτωμα σατινέ
τριπλό ψαροκόκαλο

 Δραστηριότητες όπως να σπρώξουμε ενα βαρύ έπιπλο και να πληγώσουμε με γρατσουνιές το πάτωμα ή πλένοντας με το λάστιχο τα εξωτερικά κουφώματα! θα φέρουν τη συντήρηση των δαπέδων σας πιο κοντά. Αν έχουν περάσει ήδη 50 χρόνια! πρέπει να σκεφτούμε επίσης το ενδεχόμενο της συντήρησης. Και κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Τα βερνίκια δεν διατηρούν τις ιδιότητες τους επ' άπειρον. Φθείρονται και αλλοιώνονται. Έτσι μετά απο χρόνια θα πρέπει να αφαιρεθούν και να αντικατασταθούν με νέα ΠΡΙΝ φανερωθεί το ξύλο απο κάτω. Αν γίνει αυτό οι ρύποι θα ποτίσουν στο ξύλο (μαύρα σημάδια) κάνοντας δύσκολη την αφαίρεση τους.

Είναι σημαντικό επίσης να ξέρει κανείς οτι τα ξύλα συστέλλονται και διαστέλλονται είτε φυσιολογικά είτε λόγω υγρασίας (πλημμύρα). Λόγω του φαινόμενου αυτού δημιουργούνται αρμοί οι οποίοι μόνο με τη συντήρηση κλείνουν (γίνεται στοκάρισμα με ειδική ρητίνη)

Τα σημάδια που δημιουργούνται απο την έλλειψη προστασίας που δίνει το βερνίκι αφαιρούνται  αλλά αφαιρείται και πολύ ξύλο με το τρίψιμο, πράγμα που δεν θέλουμε

Πλένοντας με λάστιχο τα συρόμενα αλουμίνια, αρκετή ποσότητα νερού περνάει κάτω απο τα πατώματα και δημιουργεί προβλήματα. Ανάλογα τη ποσότητα ή θα φουσκώσουν πολύ σύντομα  ή μακροπρόθεσμα θα σαπίσουν.

Οπότε όταν οι γρατσουνιές γίνουν ενοχλητικές ή το βερνίκι αρχίζει να εξαφανίζεται ή ακόμα και αν έχουν ανοίξει οι αρμοί των ξύλων τότε ήρθε η ώρα για συντήρηση.

Τα παρακάτω ξύλινα πατώματα συντηρήθηκαν με οικολογικό βερνίκι σατινέ.

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ

Ξύλινο πάτωμα σατινέ