Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που τα καινούργια ή τα παλιά σας ξύλινα πατώματα μπορεί να ανοίξουν ,να δημιουργήσουν αρμούς μεταξύ τους κάνοντας πολλούς απο σας να πονοκεφαλιάζετε!

αρμός στο ξύλινο πάτωμαΜεγάλη υγρασία στο περιβάλλοντα χώρο κατα τη τοποθέτηση του πατώματος  ή αγορά ξερής ξυλείας κάτω του 7%( το όριο είναι 7% έως 14%) καθώς και το κακό φούρνισμα κατα την επεξεργασία της ξυλείας είναι κάποιοι απο τους λόγους.

Το ξύλο όταν είναι ξερό, έχει τη τάση να απορροφά σα σφουγγάρι υγρασία απο το περιβάλλον διαστέλλοντας τον όγκο του . Καθώς "στεγνώνει" συνήθως μετά την αλλαγή εποχής,  επανέρχεται στο αρχικό του μέγεθος και προκύπτει ο αρμός.

Στα παλιά ξύλινα πατώματα βασικός και κύριος λόγος για να δημιουργηθούν αρμοί είναι  η διαρροή νερού. Σπάνια τα παλιά πατώματα ανοίγουν απο μόνα τους!!
Κατα τη συντήρηση λοιπόν πραγματοποιείται το στοκάρισμα γιαυτούς τους λόγους. Συνήθως πρόκειται για μια ρητίνη στην οποία προστίθεται σκόνη που προέρχεται απο το τρίψιμο του ίδιου πατώματος.

Η διαδικασία του στοκαρίσματος συμπεριλαμβάνεται στη συντήρηση του ξύλινου πατώματος απο το συνεργείο μας  και δεν χρεώνεται επιπλέον
Τα παρακάτω ξύλινα πατώματα συντηρήθηκαν μετά απο 40 χρόνια και χρησιμοποιήσαμε οικολογικό βερνίκι σατινέ. Υπήρχαν και καψίματα απο χρήση ναργιλέ! που τα εξαφανίσαμε!!


ΠΡΟΣΟΧΗ. Αν χρησιμοποιήσατε οικολογικό βερνίκι και τα πατώματα σας δεν δείχνουν έτσι ,τότε πέσατε θύματα απάτης. Δεν υπάρχει σκληρότερο και φιλικότερο προϊόν προστασίας ξύλινου δαπέδου απο το οικολογικό.Συντήρηση ξύλινου δαπέδου με σατινέ βερνίκι

Συντήρηση ξύλινου δαπέδου με σατινέ βερνίκι

Συντήρηση ξύλινου δαπέδου με σατινέ βερνίκι

Συντήρηση ξύλινου δαπέδου με σατινέ βερνίκι

Συντήρηση ξύλινου δαπέδου με σατινέ βερνίκι

Συντήρηση ξύλινου δαπέδου με σατινέ βερνίκι