Τα ξύλινα πατώματα τοποθετήθηκαν πριν απο 30 χρόνια σε στυλ λουρίδας και είναι απο ξυλεία δρυός. Παρκέ διαρκείας δεν είχε γίνει ποτέ !!!

Το διαμέρισμα έμεινε για καιρό ακατοίκητο και μια διαρροή νερού τα κατέστησε έτσι .Η υγρασία αφού στέγνωσε δημιούργησε στα δάπεδα μεγάλους αρμούς(~3-4mm) και μια επιφάνεια ιδιαιτέρως ανώμαλη .

λουστράρισμα σε ξύλινο πάτωμα


λουστράρισμα σε ξύλινο πάτωμα


λουστράρισμα σε ξύλινο πάτωμαΑφού έγιναν τα πρώτα χέρια τρίψιμο με παρκετομηχανή απο το πατωματζή και εξομαλύνθηκε η ξύλινη επιφάνεια, με τη χρήση ειδικής ρητίνης και σκόνης έγινε το στοκάρισμα όλων των ξύλινων δαπέδων 3 φορές!!!

Το υλικό γέμισε τους αρμούς και σταθεροποίησε τα παρκέτα μεταξύ τους .Έτσι σταμάτησαν και αρκετοί τριγμοί που υπήρχαν και ταλαιπωρούσαν τα αυτιά των ιδιοκτητών !

Όταν στέγνωσε το στοκάρισμα έγινε το τρίψιμο στα σοβατεπιά και πραγματοποιήθηκε το τελικό φινίρισμα πριν το γυάλισμα στο παρκέ .

Το λουστράρισμα ή παρκέ διαρκείας όπως συνηθίζεται να λέγεται, έγινε με οικολογικά βερνίκια σατινέ που κατά τη γνώμη μου είναι άκρως ανθεκτικά και σκληρά εφόσον περαστούν σωστά.

Οι εργασίες του παρκέ διαρκείας  κράτησαν 3 μέρες και τα βερνίκια περάστηκαν 4 χέρια.

λουστράρισμα σε ξύλινο πάτωμα

λουστράρισμα σε ξύλινο πάτωμα

λουστράρισμα σε ξύλινο πάτωμα