Όπως όλα γύρω μας φθείρονται έτσι και το βερνίκι, το υλικό που χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των πολύτιμων ξύλινων δαπέδων μας , φθείρεται.

Έφυγε το βερνίκιΤο βερνίκι είτε παλιότερα διαλύτου πολυουρεθάνης είτε τώρα διαλύτου νερού χρησιμοποιείται κυρίως  για την αδιαβροχοποίηση του ξύλου απο πιτσιλιές νερού , σφουγγάρισμα, ατμοσφαιρικούς και μη ρύπους κ.α.
Είναι ένα υλικό που παρά τη παραφιλολογία φθείρεται κανονικότητα ανάλογα τη χρήση που γίνεται. Και η φθορά βέβαια δεν επέρχεται σε μερικούς μήνες όπως θα δουμε παρακάτω αλλά μετά απο δεκαετίες...

Έφυγε το βερνίκιΣτη παρακάτω περίπτωση το βερνίκι έφυγε μετά τα πρώτα σφουγγαρίσματα. Η γυναίκα δεν χρησιμοποίησε τίποτα τοξικά ή άλλα χημικά υλικά για τη καθαριότητα του ξύλινου δαπέδου της αλλά νοτισμένη με νερό σφουγγαρίστρα και φιλικά στο ξύλο προϊόντα.

Εμείς το έχουμε ξαναδεί και αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με μεγάλη επιτυχία εδώ και εδώ.




Ο λόγος που συμβαίνει αυτό απλός. Κακίστης ποιότητα εργασία και εφαρμογής υλικού συντήρησης δηλαδή κακό τρίψιμο και γυάλισμα. Η λύση...τρίψιμο και γυάλισμα με τον πλέον σωστό τρόπο και υλικά .

Δείτε παρακάτω το αποτέλεσμα της συντήρησης με οικολογικό βερνίκι σατινέ της παραπάνω αστοχίας.

Δρύινο ξύλινο πάτωμα σατινέ

Δρύινο ξύλινο πάτωμα σατινέ

Δρύινο ξύλινο πάτωμα σατινέ

Δρύινο ξύλινο πάτωμα σατινέ

Δρύινο ξύλινο πάτωμα σατινέ