Το ξύλινο πάτωμα τοποθετείται στους χώρους που ζει ο άνθρωπος πάνω απο 500 χρόνια.

Σχέδιο ¨λουλούδι" σε ξύλινο πάτωμα
Σχέδιο "λουλούδι" σε ξύλινο πάτωμα
Πάντα το ξύλινο πάτωμα είτε με πολύπλοκα σχέδια ή απλά σαν λουρίδα αποτελούσε το σημείο  εκείνο στο σπίτι  που έδινε πάντα τη  ζεστασιά και θαλπωρή. Το ξύλινο πάτωμα διαθέτει ιδιότητες όπως την ηχομόνωση και τη θερμομόνωση που καθιστούν τη τοποθέτηση του μονόδρομο. Ιδιότητες που σε συνδυασμό με το αισθητικό κομμάτι το κάνει μοναδικό σε σχέση με άλλα δάπεδα.


Δυστυχώς υπήρξε περίοδος που στο βωμό του κέρδους και με διάφορα χαζά προσχήματα η χρήση του ξύλινου πατώματος περιορίστηκε αρκετά.
Το περίεργο είναι πως σήμερα ,σε αυτή την νέα οικονομική τάξη πραγμάτων που μας επιβλήθηκε βιαίως, η τοποθέτηση ξύλινου πατώματος δεν είναι απαγορευτική λόγω της συρρίκνωσης του κόστους των εργατικών και των υλικών και ευτυχώς υπάρχει στροφή του κόσμου σε αυτή τη λύση ,αφήνοντας πίσω επιλογές όπως το πλακάκι.




 Κυρίως στην Ελλάδα τα σχέδια  που επικράτησαν στα ξύλινα πατώματα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70 ήταν η τοποθέτηση λουρίδας σε σχέδιο ανγκλέ και το ψαροκόκαλο. Το ψαροκόκαλο εγκαταλείφτηκε σαν επιλογή έπειτα λόγω του κόστους που έχει σε σχέση με ένα απλό σχέδιο λουρίδα. Για τη κατασκευή του χρειάζονταν επιπλέον ξυλεία και εργατοώρες !!

τοποθέτηση ψαροκόκαλου ξύλινου δαπέδου

Η ιδέα του ψαροκόκαλου εγκαταλείφτηκε λόγω της ανάγκης μεγιστοποίησης του κέρδους των "κατασκευαστών - εργολάβων" . Πλέον το συναντάμε μόνο σε ιδιόκτητες οικίες και όχι σε κατασκευές που είναι προς μαζική πώληση .
 Πρόσφατα ανατέθηκε στο συνεργείο μας η τοποθέτηση ψαροκόκαλου ξύλινου δαπέδου. Το διαμέρισμα ήταν κατασκευής του 70 και "κακοί" ενοικιαστές και υγρασία κατέστρεψαν το παλιό ψαροκόκαλο. Έτσι εμείς το κατασκευάσαμε απο την αρχή ακριβώς όπως ήταν το παλιό.

Διαθέτουμε και το μεράκι και την εμπειρία για τέτοιου είδους τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου.

τοποθέτηση ψαροκόκαλου ξύλινου δαπέδου

τοποθέτηση ψαροκόκαλου ξύλινου δαπέδου

τοποθέτηση ψαροκόκαλου ξύλινου δαπέδου