Για αρκετά χρόνια η βροχή δημιουργούσε προβλήματα στο παρακάτω ξύλινο πάτωμα. Αφενός μεν η ένταση της βροχής και αφετέρου δε τα παλιά ξεχαρβαλωμένα ξύλινα κουφώματα, άφηναν μέρος του νερού της βροχής να περνά μέσα στο δάπεδο και να ποτίζει τα ξύλινα πατώματα.
Κατα συνέπεια μετά απο σύντομο χρονικό διάστημα, αυτή η μικρή και σταθερή ποσότητα νερού, σάπισε το ξύλινο πάτωμα στο σημείο εκείνο.

Έτσι μας ανατέθηκε η επισκευή του και η συντήρηση πλέον όλου του δαπέδου.

Το ξύλινο πάτωμα είχε τοποθετηθεί σε διάταξη ψαροκόκαλου. Οι διαστάσεις των παρκέτων όμως ήταν σπάνιες και δύσκολο να βρεθούν. Έτσι προχωρήσαμε στη παραγγελία και κατασκευή της σχετικής ξυλείας απο κατάλληλο συνεργάτη μας .


επισκευή σε ξύλινο πάτωμα


Δεν υπάρχει διάσταση σε ξύλινο πάτωμα που δεν μπορεί να βρεθεί για την επισκευή του ξύλινου πατώματος σας απο εμάς. Εσείς δεν έχετε παρα να μας αναθέσετε την επισκευή του ξύλινου δαπέδου σας !!

Επισκευή ψαροκόκαλου ξύλινου πατώματος 

Αφού έγινε η αποξήλωση του σάπιου ξύλινου πατώματος ,έγινε η τοποθέτηση της βάσης, της κατασκευής που θα στηρίξει τα παρκέτα. Έπειτα "πλέξαμε" τα νέα παρκέτα με τα παλιά ώστε να ταιριάξουν κάτω απόλυτα. 


επισκευή σε ξύλινο πάτωμα
επισκευή σε ξύλινο πάτωμα
 επισκευή σε ξύλινο πάτωμα


Κατα τη μέτρηση του παρκέτου για παραγγελία δεν συγχωρείται χιλιοστό λάθους. Ούτε απο το πατωματζή, ούτε απο τον άνθρωπο που θα αναλάβει να μας "φτιάξει" τη ξυλεία που χρειαζόμαστε. Η ξυλεία πρέπει να είναι απόλυτη και μετρημένη σωστά απο τον τεχνίτη πατωματζή στο δέκατο του χιλιοστού.

Λουστράρισμα ξύλινου πατώματος

Μετά την επισκευή προχωρήσαμε στο τρίψιμο της ξύλινης επιφάνειας και στο λουστράρισμα της με οικολογικά βερνίκια σατινέ. Όλη η  διαδικασία κράτησε 5 ημέρες.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ : Όταν πραγματοποιείται το λουστράρισμα των ξύλινων πατωμάτων με οικολογικό βερνίκι, το περασμένο με βερνίκι δάπεδο είναι πάρα πολύ γυαλιστερό. Αυτό θα το δούμε σε όλα τα οικολογικά βερνίκια. Μετά απο 15 λεπτά το βερνίκι αρχίζει να χάνει τη γυαλάδα του και γίνεται σατινέ ή ματ.  
συντήρηση σε ξύλινο πάτωμα με οικολογικό βερνίκι
το μερεμέτι στο ξύλινο πάτωμα μετά το λουστράρισμα
συντήρηση σε ξύλινο πάτωμα με οικολογικό βερνίκι
το ξύλινο πάτωμα φρεσκολουστραρισμένο με οικολογικό βερνίκι





συντήρηση σε ξύλινο πάτωμα με οικολογικό βερνίκι
το ξύλινο πάτωμα φρεσκολουστραρισμένο με οικολογικό βερνίκι



Όταν τα ξύλινα πατώματα στέγνωσαν το βερνίκι έγινε σατινέ.