Το κολλητό ξύλινο πάτωμα "λάμ παρκέ" είναι ένας απο τους τύπους μασίφ ξυλείας για δάπεδο που κυκλοφορεί στην αγορά και μπορεί να τοποθετηθεί υπό προϋποθέσεις επικολλητά πάνω σε  άλλο δάπεδο όπως μάρμαρο, μωσαϊκό ή πλακάκι. Βασική προϋπόθεση είναι η χρήση ισχυρής και ελαστικής πολυουρεθανικής κόλλας  δύο ή ενός συστατικού.
Με τη χρήση αυτής της ειδικής κόλλας ελαχιστοποιούμε το ενδεχόμενο αποκόλλησης του ξύλινου δαπέδου συνήθως λόγω υγρασίας.

Κατά τη τοποθέτηση του πατώματος δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος υγρασίας είτε στο δάπεδο, είτε στη τοιχοποιία. Αν υπάρξει ένδειξη υγρασίας, οι εργασίες πρέπει να σταματήσουν προσωρινά ,να μην προχωρήσει η τοποθέτηση του ξύλινου πατώματος και να λυθεί το πρόβλημα. Η τοποθέτηση ξύλινου πατώματος σε υγρασία έχει επακόλουθο  άμεσο "φούσκωμα" του ξύλινου πατώματος και τη καταστροφή του.

Ο πατωματζής που θα αναλάβει τη τοποθέτηση του κολλητού ξύλινου δαπέδου σας πρέπει να γνωρίζει και να σας συμβουλέψει σωστά.

Στο δάπεδο υπήρχε μωσαϊκό στο οποίο κολλήσαμε, με ειδική κόλλα τα παρκέτα ( λάμ παρκέ ) σε διάταξη ψαροκόκαλο, για να ταιριάζει με τη διάταξη του διπλανού καθιστικού. Το συγκεκριμένο ξύλινο πάτωμα μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα σε διάταξη λουρίδας ή πλάκες.

Το πάχος του νέου κολλητού δαπέδου είναι μόλις 10mm, οπότε το δοντάκι στα τελειώματα ήταν ασήμαντο και 'έσβησε' με ειδικό ξύλινο πηχάκι.

Η ξυλεία γιαυτή τη χρήση ποικίλλει και μπορεί να είναι  δρυός, ιρόκο ή ντουσιέ.


Κολλητά ξύλινα πατώματα πάνω σε μωσαικό


Κολλητά ξύλινα πατώματα πάνω σε μωσαικό

Κολλητά ξύλινα πατώματα πάνω σε μωσαικό


Το κολλητό ξύλινο πάτωμα μετά τρίψιμο και το λουστράρισμα.

Κολλητά ξύλινα πατώματα πάνω σε μωσαικό